Life

Wonen jullie in andere steden? Zo groeien jij en je vriendinnen niet uit elkaar

Ambitie, passie of liefde: als je er twee mag kiezen, voor welke variant kies jij? Gekscherend roep ik wel eens dat er achter iedere ambitieuze vrouw, een verwaarloosde vriendengroep staat. Overtrokken natuurlijk, maar misschien toch een beetje waar. Voor alle #girlbosses onder ons, heb ik eens mijn eigen tips op een rijtje gezet hoe ik zorg dat ik toch een beetje minder de mensen van wie ik houd verwaarloos.

Communicatie, communicatie, communicatie! Heel de dag zijn we aan het communiceren: een meeting om 10:00 uur, een whatsappje op het toilet en wat tinderen tijdens de reis terug naar huis. We spreken er wat op los! Maar hoe vaak ben je écht in gesprek met je vrienden, familie en partner? We communiceren helaas te vaak over de waan van de dag en minder over waar wij in geloven, waar we van dromen of wat wij willen. Nog moeilijker wordt het natuurlijk als je vrienden niet allemaal in dezelfde stad wonen als jij. Hoe zorg je dan, dat er in de drukte van de dag, toch soms tijd voor hen vinden kunt? Je kunt tenslotte niet ieder weekend even bij elkaar langs. Met deze ideeën lukt je dat zeker!

1. Boekenclub 2.0

Hoe suf is een boekenclub? Ja, niet dus! Samen met mijn vriendinnen heb ik een digi-boekenclub. Nee, geen kaasplankjes en suffe roddels. We zijn gegaan voor een boekenclub 2.0. Zo hebben we allemaal een abonnement genomen op Storytel. Je kunt via de app boeken-series luisteren. Hier luisteren en lezen we altijd dezelfde series en in een whatsappgroep hebben we hier regelmatig gesprekken over. Op die manier heb je een boekenclub, maar dan wel nét wat dynamischer dan de standaard edities.

2. Snailmail, leggo!

Na een lange dag thuis komen en een pakketje op je deurmat aantreffen vol van liefde van iemand waar je om geeft. Ja, dat is precies wat je nodig hebt. Zet een snailmail chain op met jouw vrienden, familie of verras je partner eens. Dit kan je doen in kleine kartonnen doosjes, door ze vol te stoppen met mooie producten. Maar een simpele, handgeschreven brief doet het ook al erg goed.

3. Plan je ze in

“Ik voel soms als een taak voor je.” Niet echt de meest romantische zin, niet? Maar soms  wel nodig! Plan contact met jouw vrienden, familie en partner in. Zet dan ook ‘Bellen met…’ op jouw to do list tussen alle werktaken. Als je op werk die to do’s af kan vinken als een ware halfgodin, dan kun je dat ook wel terwijl je aan het eind van de dag even belt met je oma. Neem als spelregel dat je altijd minimaal live contact moet hebben. Dus bellen mag, whatsappen niet.

4. Doe een challenge

Dertig dagen vegan, yoga, meditatie of ontspullen? Er zijn zat challenges. Zoek een programma dat pas bij jou en jouw vrienden/familie en doe de challenge samen. Met zijn allen iets nieuws proberen heeft altijd veel effect op hoe sterk de band wordt. Let wel op dat het leuk blijft; het is een langdurige teambuilding activiteit, geen moetje!

5. Laat hen weten wat ze voor je betekenen

Alle tips bij elkaar zijn leuk, maar uiteindelijk telt maar één ding: dat ze weten dat jouw leven zonder hen een stuk minder leuk zou zijn! Laat het ze regelmatig weten en neem alsnog af en toe de tijd om af te spreken voor een kop koffie of een goed glas wijn.

Relaties zijn moeilijk en hard werken – iedere relatie! Of het nou vriendschappelijk, familie of romantisch is: je moet er in blijven investeren.

Change language