Amsterdam

Desserts eten bij The Duchess

Laten we eerlijk zijn: het leven van geweldige cocktails en ingewikkelde desserts is geweldig, maar niet altijd even goed voor je portemonnee. Om die reden wil ik iedereen voorstellen aan een nieuw concept, dat mij van de week is geleerd: enkel een dessert doen bij een van deze pretentieuze restaurants. Is het dessert lekker? Dan gaan we de volgende keer voor de rest! Mijn eerste stop is The Duchess aan de Spuistraat in Amsterdam.


Een beetje loom van de warmte onder mijn dikke, pluizige deken neem ik op. “Hé Cher!” klinkt het gekwetter aan de andere kant van de lijn. De weekendplannen kicken in, maar ik zit al midden in mijn weekendplannen… Met het schaamrood op mijn wangen geef ik toe dat mijn vrijdagavond vooral bestaat uit een verschrikkelijke date overleven, thuis komen, dat jurkje inruilen voor een slobbertrui en een joggingsbroek en een lijst met blogs die ik echt nog moet typen.
De schaterlach aan de andere kant van de telefoon zegt me genoeg: dat wordt aankleden! “…we worden dus uitgenodigd om mee te gaan om een toetje te doen bij The Duchess.” Kijk, daar heb ik direct zin in! Binnen 15 minuten sta ik aangekleed en wel bij het restaurant op nog geen 750 meter van mijn huis af. Het restaurant waar ik al eeuwen heen wil. Het restaurant waar ik enkel voor 1 cocktail en 1 dessert, even veel zal afrekenen als dat ik bij ieder ander restaurant voor een 3-gangen menu zal doen. Maar ooooh, wat zal dit het waard zijn, toch?

Bij iedere plek kan ik het eten altijd beschrijven, maar The Duchess laat me sprakeloos mijn toetje eten. Ik kies voor een “Vanilla and Cream Pavlova, with passionfruit snow and raspberry pearls”. Een geweldige keuze! De smaak van volle en zoete passievruchten en het subtiele van vanille laat me even totaal opgaan in mijn toetje.

Het is zo erg, dat mijn tafelgezelschap me zeker 4 keer moet aanspreken, tot ik eindelijk weer reageer. De portie is geweldig groot (en een beetje onmogelijk om te snijden), en bij iedere hap lijk ik een nieuwe dimensie in het gerecht te ervaren. 

Voorafgaand had ik een aperatief met de naam ‘1239 Broadway‘. Deze cocktail is licht zoet met een scherpere afdronk. Ik ben behoorlijk onder de indruk van zowel de cocktails als de desserts!

Toch… Toch zie je mij hier niet meer zo snel terug op deze plek. Waarom niet? De stoelen. Man, die stoelen! Je zit in ‘the tearoom’ in geweldig grote stoelen. Ze zien er heel comfortabel uit, maar je kunt er onmogelijk in zitten. Laat staan je dessert eten!
In The Duchess ben ik zeker vaker te vinden. Maar eh… Volgende keer toch maar gewoon een tafeltje of anders een super luie hightea in The tearoom 😉

The Duchess
Spuistraat 172
1012 VT Amsterdam
+31 20 811‭ ‬33 22
the-duchess.com

Openingstijden:
zo t/m wo: 07:00 – 01:00
do t/m za: 07:00 – 02:00

Change language