Amsterdam,  Best read,  Hotspots

The Avocado Show en de geboorte van een trauma

“Brrrrr. Koud he?” Ik durf mijn linkerhand te verwedden dat deze dagen, dit en aanverwante zinnen het grootste deel van het gesprek domineren. Het is ergens rond de 3 graden als ik besluit om met een vriendin samen ein-de-lijk naar The Avocado Show te gaan. Even lekker lunchen, altijd een goed idee! The Avocado Show is een typisch Amsterdamse hotspot die enkel over – je raadt het al – avocado’s gaat. Een hele foute keus, want nu kan ik zeker minimaal de komende 2 maanden geen avocado meer zien.

Al een paar weken zag ik het overal voorbij komen: The Avocado Show. Heel hip Amsterdam schreef lovende blogs over deze hotspot. Het zag er dan ook érg veelbelovend uit. Een perfecte Instagram, een geweldig logo, de website was super slick. En hebben ze letlichten in de vorm van de naam van het restaurant, enkel Instagram-proof gerechten op het menu staan en werkelijk alle Insta-influencers en hotspot-bloggers zijn bijna manisch positief over dit concept.

Truth been told: ik ben – of was? – een redelijke fan van avocado’s. Van het niveau dat die bewuste collega artikelen doorstuurt over hoe niet-duurzaam jouw avocado-consumptie is, zeg maar. Maar! Naar The Avocado Show kan ik zonder enig schuldgevoel want deze avocado’s zijn verantwoord – aldus hun website. Tijd om eens langs te gaan bij dit restaurant om voor een en altijd de koning der lunches naar binnen te werken! #zinan

The Avocado Show serves visually stunning and incredibly tasty signature dishes made with love from SUSTAINABLE and SOCIALLY RESPONSIBLE AVOCADOS.
Website The Avocado Show

“Wil je nog even buiten wachten voor de juiste experience?”

Had ik al gezegd dat het koud was? Niet gewoon koud, maar echt “Brrrr. Koud he?”-koud. Koud van het niveau dat dooddoeners als “Weertje he?” het niet meer doen. Écht Koud – met de hoofdletter K. Handschoenen-weer koud.

Ik kom dan ook redelijk verkleumd en met tranen van de kou op mijn wangen geplakt aan bij The Avocado Show. In gedachten maak ik mijzelf al lekker voor een goede kop thee, een heerlijke lunch en vooral: warmte! Maar voor de deur word ik bruut tegen gehouden door een soort veredelde uitsmijter.

“Met hoeveel ben je?” Verbaast kijk ik om mij heen. Zijn er mensen bij me die ik niet heb opgemerkt…? “Alleen?” Ze begint te lachen. “Nee, met hoeveel wil je eten?” Ik geef door dat een vriendin onderweg is, glimlach haar mijn meest vriendelijke, behoorlijk onderkoelde glimlach toe en wil naar binnen lopen.

Een bijzonder gespierde arm blokkeert direct mijn doorgang. “Wil je nog even buiten wachten?” Mijn wenkbrauw verdwijnt ergens in mijn haargrens. “Het is koud en het regent… Dus liever niet?” Ze knikt begrijpend, maar haar arm gaat niet omhoog waardoor ik nog steeds niet door kan lopen en buiten in de miezerige regen sta.

“Het ding is… The Avocado Show wil iedereen dezelfde experience geven, waardoor er buiten moet worden gewacht. Je gaat dan als één party naar binnen.” De nadruk in beide zinnen liggen extreem duidelijk op de Engelse woorden en ik begin me pijnlijk duidelijk te beseffen dat ik voor entree in dit restaurant waarschijnlijk te nuchter en zeker niet hip genoeg ben. Gewillig knik ik net van “ja”, als mijn vriendin aan komt lopen. Here we go.

 

De experience begint – oh. Wacht. Was dat het?

De vrouw lacht me zuinigjes toe terwijl we door de dikke, zwarte gordijnen lopen. We komen al snel een krap restaurant binnen als we wederom in het Engels worden begroet. We trekken onze natte jassen uit – die niet worden aangenomen. Om vervolgens gewillig achter de jongen aan te lopen naar een krap tafeltje, net achter de deur. Ik ga op de lange bank zitten en de vriendin gaat tegenover me zitten. We kijken verwachtingsvol om ons heen. Experience. Wat zal er gebeuren? De jongen vraagt wat we willen drinken, een meisje geeft een kaart, mompelt ons wat onverstaanbaars toe over avocado’s en we krijgen 2 stukjes brownie gemaakt van avocado en pure chocolade voorgeschoteld.  Vol verwachting kijken we om ons heen.

Ik heb in de regen staan wachten voor die experience, waar is die godvergeten experience?! Na 15 minuten komt er een meisje onze bestelling opnemen en op dat moment wordt het me pijnlijk duidelijk dat we of de experience hebben gemist óf dat dit het was. We besluiten maar te bestellen.

 

Nacho’s in een zee van perfecte avocado’s

Ken je dat liedje en dansje van een vrouw die met een mierzoete stem “peel the avocado” toezingt? Ik durf te wedden dat dit restaurant de inspiratie was. Nu mag ik natuurlijk niet klagen, wat verwacht je van een plek die “The Avocado Show” heet? We besluiten nacho’s te bestellen en een salade. De salade is onwijs veel – wat goed is voor de grote eter! Maar zo machtig dat ik na een kwart salade al flink vol zit. Om een beetje de smaak weg te werken, besluit ik voor een homemade lemonade te gaan. Deze is echter zo zoet dat ik ook hiervan een beetje misselijk wordt. Een beetje treurig kijk ik naar het vriendinnetje tegenover me. Ben ik nou zo aan het zeuren of is dit een gedeelde ervaring?
Ze knikt me instemmend toe. Nee, deze tent is gewoon écht niets voor ons. Pas dan dringt het tot me door: er zitten enkel toeristen om ons heen. Heeft dit te maken met het tijdstip of met het feit dat de bloggers toch íets te vrolijk over The Avocado Show waren?

Get in contact:
Website | Instagram | Facebook

In 3 woorden
Modern | Avocado | Hype

Vega friendly?
Ja, heel vega(n) friendly

Type keuken
Avocado everrrrything

Het best voor
Onbijt, Lunch, Diner

Werkplek:
Nee. De wifi is goed, snel en gratis maar het restaurant is niet geschikt om lekker te gaan werken.

Openingstijden
Ma t/m zo: 09:00 – 17:00

Contactgegevens
De Avocado Show
Daniël Stalpertstraat 61
1072 XB Amsterdam

Change language