Amsterdam

4 x mijn favoriete terrassen in Amsterdam West

“Heeft het bij jou al geregend?” met grote, hoopvolle ogen kijkt mijn beste vriend mij aan. Nee, het heeft nog niet geregend. Dus de Nederlandse hittegolf gaat nog een dag of wat door. Hij zucht even en vraagt dan: “Zullen we vanavond dan maar een naar West?” Zo gezegd, zo gedaan. En zie hier mijn favoriete terrasjes 

Soms betrap ik mijzelf erop dat ik zo lang met Google maps bezig ben om het ideale terrasje te vinden, dat ik eigenlijk al geen zin meer heb om te gaan. Om te zorgen dat ik overal in Amsterdam een paar goede adresjes heb zodat ik snel kan afspreken – waar ik ook ben – heb ik een lijstje met favorieten. Om een favoriet van mij te worden moet er lekker in de middagzon kunnen worden gezeten, moet er goede rode wijn zijn, snel internet en een borrel én menukaart waar ik van ga watertanden. Ja, niemand zei dat het makkelijk was om in die lijst te komen.

Maar deze terrassen volstaan – sommige zelfs al meer dan 2 zomers – aan de strenge eisen van dit lijstje. Sharing is caring en met deze hittegolf door Nederland zal ik de komende dagen mijn favoriete plekken delen. Wil je ze allemaal bekijken? Check ze hier allemaal. Reminder: checken is pas checken nadat je ze gaat proberen, he! Want echt, deze terrassen blijven stuk voor stuk kanjers.

1. WestergasTerras (Amsterdam West)

Wie ‘Westergas’ tegen mij zegt, zegt ‘WestergasTerras’. Ik kan niet zo dichtbij zijn en niet éven langs gaan. Ga ik voor de sfeer, het ongelooflijk fijne industriele interieur of is het toch het feit dat zij een geweldige schaal (vegan te maken) nacho’s op tafel zetten die mijn verwachtingen keer op keer overtreffen? Ja. Het laatste dus. Die nacho’s zijn echt aan te raden, zo erg dat ik zelf een vriend uit Groningen ooit hierheen heb laten komen met enkel de opmerking dat ze zó goed zijn. Dus ben je ooit eens in de buurt? Probeer die nacho’s – thank me later.

WestergasTerras
Klönneplein 4-6
020 648 84 96
westergasterras.nl

2. Razmataz (Amsterdam West)

Razmataz leerde ik viavia kennen: een vriendin besloot me mee te nemen om te gaan borrelen om – naar haar zeggen: ‘Het fijnste terras ooit!’. We gingen richting de Hugo de Groot en daar kreeg ik mijn eerste cocktail uit de bar van Oscar. Deze ultieme cocktailshaker kan echt álles maken. Wat een held. Met de fine dining sfeer binnen, de goede cocktails op het terras en het relaxte, vrolijke publiek krijg je bij Razmataz alles wat je wenst. Ik raad je aan om dit als terras te pakken op een dag wanneer je de ochtend erna kunt uitslapen. Geloof me, na het proeven van één cocktail, wens je er zeker nog een handvol meer.

Razmataz
Hugo de Grootplein 7 – 15
020 486 84 08
razmataz.nl

Openingstijden:
zo t/m do: 10:00 – 01:00
vr: 10:00 t/m 03:00
za: 10:00 t/m 03:00

3. Bar Kantoor (Amsterdam West)

“Ik ga even naar kantoor!” kunnen veel freelaners niet zonder blikken of blozen zeggen, want hé. Kantoor is thuis en thuis is kantoor. Nou, daar komt dus nu verandering in! Dankzij Bar Kantoor kan je nu ongelimiteerd overuren maken – zelfs alle kantoorknuppels kunnen prima een paar uurtjes overwerken. Het terras van Bar Kantoor zit in het Westerpark en ook al is het metaal met een flinke hittegolf niet aan te raden, het menu is dat des te meer. Zie ik je hier vanavond?

Bar Kantoor
Haarlemmerweg 8
020 820 33 31
barkantoor.nl

Openingstijden:
zo t/m do: 07:00 – 01:00
vr t/m za: 07:00 – 03:00

4. Bar Kosta (Amsterdam West)

Wat zou je zeggen als ik je vertel dat er een magische plek is waarbij de kaart vrijwel volledig vegan of vegetarisch is, waar ook vlees- en viseters terecht kunnen en waar het terras tot ver in de avond vol, gezellig en zonnig is? Juist: ‘Heb je het over Bar Kosta?’. Als je hier in de zon gaat zitten, neem dan vooral even de Tikki Masala (vega) of beter nog: de bombay burrito! En als snack de hummus. Oh man, ik wil nu ook!

Bar Kosta
Derde kostverlorenkade 42-HS
020 420 21 03
barkosta.nl

Openingstijden:
zo t/m do: 10:00 – 01:00
vr t/m za: 10:00 – 03:00

Mis jij jouw favoriete terras in Amsterdam West nog in dit lijstje? Laat het me weten!
Change language