Amsterdam,  Hotspots

5 x mijn favoriete terrassen in Amsterdam Oost

“Wat een hitte, he?” Met een zweterig hoofd loop ik het kantoor binnen. De onwijs koude lucht van de airco voelt heerlijk tegen mijn klamme huid. Dag 3 van de hittegolf is in aantocht en ik weet nu al hoe het gaat verlopen: heel de dag ben ik verliefd op de koelte tot ik rond een uurtje of 16:00 uur koude benen krijg en ineens nog wat uurtjes zon wil pakken. Daar is dan het probleem: Amsterdam heeft zoveel opties, hoe kun je kiezen?! Het mooie Amsterdam staat stijf van de terrasjes waar je lekker kunt zitten, toch nog wat zon kunt pakken en tegelijk prima kunt borrelen en eten. Om het kaf van het koren te scheiden, heb ik vast mijn lijstje met favorieten opgeschreven. Dit keer aan de beurt: Amsterdam Oost!

Soms betrap ik mijzelf erop dat ik zo lang met Google maps bezig ben om het ideale terrasje te vinden, dat ik eigenlijk al geen zin meer heb om te gaan. Om te zorgen dat ik overal in Amsterdam een paar goede adresjes heb zodat ik snel kan afspreken waar ik ook ben – heb ik een lijstje met favorieten. Om een favoriet terras voor mij te worden moet er lekker in de middagzon kunnen worden gezeten, moet er goede rode wijn zijn, snel internet en een borrel én menukaart waar ik van ga watertanden. Ja, niemand zei dat het makkelijk was om in die lijst te komen. Maar deze terrassen volstaan – sommige zelfs al meer dan 2 zomers – aan de strenge eisen van dit lijstje. Sharing is caring en met deze hittegolf voor Nederland zal ik de komende dagen mijn favoriete plekken delen. Wil je ze allemaal bekijken? Check ze hier allemaal. Warning: na het checken ren jij direct de deur uit, richting oost. Want echt, deze terrassen blijven stuk voor stuk kanjers.

1. Rum Barrel (Amsterdam Oost)

Met dit weer waan je jezelf al snel op de Caribische eilanden. Wat past er dan beter om lekker tapas te eten en cocktails te drinken in een omgeving die zo uit het Caribisch gebied had kunnen weglopen?! Rum Barrel heeft dat heerlijke zinderende sfeertje van de Caribische eilanden perfect weten te vangen. Met Tiki cocktails, tapas om je vingers bij op te eten en rum tastings waarna je rum direct je favoriete drankje van gaat maken, is deze cocktailbar eigenlijk heel het jaar door een hit. Wat het terras extra fijn maakt? Dat het overdekt is, lekker zit en je de heerlijke bruisende drukte van de Javastraat precies genoeg mee krijgt. Als je dacht dat dit alles nog niet genoeg reden was om te gaan: ze serveren misschien wel de lekkerste vegetarische tapas die ik ooit heb geproefd. Plus, ze doen alle moeite die je jezelf kunt wensen om ook een vegan optie op tafel te kunnen zetten.

Rum Barrel
Javastraat 143
06 38 38 20 52
rumbarrel.nl

2. Badhuis (Amsterdam Oost)

Aan de kop van het Javaplein, is het bekende Badhuis te vinden. Met een geweldig zonovergoten terras en uitzicht op de Javastraat, kan je op en top genieten van Amsterdam Oost. Ik krijg atijd al honger als ik Nacho’s denk van Badhuis, smullen! Maar ook het brood met humus is echt geweldig. Groot pluspunt is dat de porties groot zijn en de prijzen klein waardoor ik ook aan het eind van de maand, hier perfect kan genieten van de laatste stralen zon.

Badhuis
Javaplein 21
020 665 12 26
badhuis-javaplein.com

3. Bar Basquiat (Amsterdam Oost)

Wil je wel buiten zitten maar niet volop in de zon? Dan is Bar Basquiat een heel goede optie. Niet geheel onbelangrijk: de koffie én wijn die ze hier serveren zijn beide echt pure perfectie. Als je hier toch zit, blijf dan direct even eten. Na het proeven van de falafel van Basquiat, durf ik niet meer te verkondigen dat ik niet van falafel hou. Jeetje, wat goed!

Bar Basquiat
Javastraat 88
020 370 83 34
barbasquiat.nl

4. De biertuin (Amsterdam Oost)

Wat moet je in een biertuin als je geen bier drinkt? Tempeh burritos eten natuurlijk! Heerlijke vegan(!) burritos die perfect passen bij hun opvallend goede wijnkaart. Dit is een heerlijke zomerplek waar je gezellig met verschillende gezelschappen aan een lange – hoe toepasselijk – biertafel zit. Praten, drinken en heerlijk eten: De Biertuin heeft het allemaal. Het beste van dit terras vind ik dat het een beetje is afgezet, waardoor je geen last hebt van opwaaiend stof van de straat of wind wanneer het wat kouder wordt. Hop, op naar De Biertuin!

De Biertuin
Linnaeusstraat 29
020 665 09 56
debiertuin.nl

5. Hopp (Amsterdam Oost)

Hoe tof zou het zijn als er een soort geheime plek is waar je met geweldig uitzicht over de stad, op een inmense hoogte heerlijk kan genieten van het weer. Ja, dat moet de horecaondernemer achter Hopp hebben gedacht, want precies dít is Hopp. Een biertuin in dakterrasvorm. Hoe lekker is dat?! Ze hebben regelmatig toffe events en zijn altijd open als het heerlijk weer is. Wat je echt moet halen als je hier bent? De Flammkuchen voor vegaliefhebbers en de Salade vol groente. Beide zijn heerlijk. Benoem even dat je plant based leeft, en voor je het weet krijg je beide opties in een vegan variant. Top plek!

Hopp
Eerste Ringdijkstraat 4
020 665 11 71
hotelcasa.nl/hopp

Mis jij jouw favoriete terras in Amsterdam Oost nog in dit lijstje? Laat het me weten!
Change language