Amsterdam,  Hotspots

6 x mijn favoriete terrassen in Amsterdam Centrum

Nederland is in de ban van de hittegolf. Nu kunnen we veel doen hiermee: klagen, badjes opblazen, de airco overuren laten draaien… Maar het beste idee is toch om je totaal over te geven aan die 30+ graden, de zon en het eeuwige zweten. Jawel hoor Nederland, het is terrassen-weer! Laten we dat vieren met editie 2 van #mijnfavorieteterrassen. Dit keer heb ik de beste, leukste en fijnste terrassen van Amsterdam Centrum gevonden. Waar zie ik jou vanavond?

Soms betrap ik mijzelf erop dat ik zo lang met Google maps bezig ben om het ideale terrasje te vinden, dat ik eigenlijk al geen zin meer heb om te gaan. Om te zorgen dat ik overal in Amsterdam een paar goede adresjes heb zodat ik snel kan afspreken waar ik ook ben – heb ik een lijstje met favorieten. Om een favoriet terras voor mij te worden moet er lekker in de middagzon kunnen worden gezeten, moet er goede rode wijn zijn, snel internet en een borrel én menukaart waar ik van ga watertanden. Ja, niemand zei dat het makkelijk was om in die lijst te komen. Maar deze terrassen volstaan – sommige zelfs al meer dan 2 zomers – aan de strenge eisen van dit lijstje. Sharing is caring en met deze hittegolf in Nederland zal ik de komende dagen mijn favoriete plekken delen. Wil je ze allemaal bekijken? Check ze hier allemaal. Warning: na het checken ren jij direct de deur uit, richting centrum. Want echt, deze terrassen blijven stuk voor stuk kanjers.

1. Waterkant (Amsterdam Centrum)

Wie wel eens in de zomer in Amsterdam is, moet wel hebben gehoord van Waterkant. Het over- maar dan ook echt óvervolle terras van deze heerlijke hotspot aan het water trekt altijd mijn aandacht. Zullen het de gekleurde banken zijn, het publiek of het geweldige uitzicht? Wie zal het zeggen. Ik blijf in ieder geval zitten voor de kaart en de koffie. Man, wat kunnen die mensen bij Waterkant koffie zetten! Oh, en stiekem ook een beetje voor de service. Iedereen die zegt dat ‘service’ niet kan bestaan als je selfservice introduceert: laten we deze discussie opnieuw voeren zodra je de brede glimlach van het barpersoneel bij Waterkant hebt gezien. Kortom: heerlijk.

Waterkant Amsterdam
Marnixstraat 246
020 737 1126
waterkantamsterdam.nl

2. Brandstof (Amsterdam Centrum)

Oké, ik ga er niet om liegen. Brandstof is een van de eerste plekken geweest waar ik kwam toen ik in mijn nieuwe huis aan de gracht kwam wonen. Het is praktisch om de hoek en ik was direct verliefd. De vega(n) burger is heerlijk, het terras is perfect zonnig en de zelfs de huiswijn is goed! Ik ben een tijdje zo’n fan geweest van Brandstof dat ik het mijn vaste date-plek had gemaakt. Oh, de goede oude tijd vol swipen. Nu is Brandstof vooral mijn go-to als ik een lange dag heb gemaakt op werk. Extra handig dat ik van werk naar huis, ook praktisch langs fiets. Dit geweldige plekje kan dan ook niet missen op mijn lijstje!

Bar Brandstof
Marnixstraat 341
020 422 08 13
bar-brandstof.nl

3. Conservatorium hotel (Amsterdam Centrum)

Je zou het misschien niet zeggen als je dat statige gebouw ziet, maar het Conservatorium hotel zit vol met geweldige plekjes. Heb je een thuiswerkdag of gewoon een dagje bloggen? Dan heb je hierbinnen flink wat interessante spots. Zo kun je bij de verschillende restaurants binnen in het gebouw heerlijk ontbijten, lunchen en dineren. Maar ook op hun terras is het heel fijn! Zodra ik naar buiten liep en het terras op, zag ik ze: de grote groene banken. Heb je zin in een middag goed relaxen en een beetje hangen in banken met lekkere cocktails? Dan zie ik jou binnenkort wel op de groene banken van het Conservatorium hotel!

Conservatorium hotel
Van Baerlestraat 27
020 570 00 00
convervatoriumhotel.com

4. Dignita (Amsterdam Centrum)

Wanneer heb jij voor het laatst verstoppertje gespeeld? Dignita Hoftuin speelt dit nog dagelijks. Dit goed verscholen plekje heeft een zee aan ruimt een groen om zich heen terwijl het toch midden in het centrum ligt. Door het vele glas en het open interieur voelt dit ook echt als een rustige buitentuin, ver buiten de Amsterdamse gekte. Wanneer het lekkerder weer wordt hebben ze veel picknickbanken staan en andere meubels om een vol terras te realiseren. Maar toch… Toch blijft de rust aanwezig. Genieten!

Dignita Hoftuin
Nieuwe Herengracht 18a
020 370 27 23
dignita.nl

5. Metropolitain (Amsterdam Centrum)

Het is heet. Je hebt nog niet ontbeten en het enige wat je eigenlijk wenst is comfortfood. Zo een grote, dikke, vette clubsandwich bijvoorbeeld. Sounds like you? Dan is het tijd om het terras van Metropolitain eens te bezoeken. Met misschien wel de meest vegan-friendly kaart van een niet vegan-restaurant én de mogelijkheid om alles aan te passen naar jouw wensen, is deze urban tent naast de Dam een hotspot die je zelfs als local in Amsterdam naar waarde kunt schatten.

Metropolitain
Rokin 81
020 620 24 42
Metropolitain.nl

6. Terpentijn (Amsterdam Centrum)

Als ik een avond heb waarbij ik écht geen zin om uiteten te gaan maar gewoon lekker binnen wil blijven, dan ga ik naar Terpentijn. Dit heerlijke plekje heeft misschien wel Amsterdams beste quinoa salade op de kaart staan. Om nog maar te zwijgen over de heerlijke Truffel parelgort risotto en de bokchoy. Man, kunnen die chefs dan ook echt alles?! Dit lekkers eet ik het liefst op midden op het het terras van Terpentijn. Het terras van Tinner/Terpentijn is namelijk op de soep geplaatst, waardoor je heerlijk mensen (lees: toeristen) kunt kijken.

Terpentijn/Tinner
Rokin 103
020 333 00 14
terpen-tijn.nl

7. Casa Perú (Amsterdam Centrum)

Lekker na werk bij kletsen in de zon terwijl er flink wat boten voorbij varen & jij languit op kussens op een verhoginkje kan liggen? Dan is Casa Perú iets voor jou. Op de zwarte (ja, heet!) kussens kan je heerlijk liggen, relaxen en het lekkerste vingerfood bestellen. Ik ben zelf behoorlijk fan van de pompoensoep en de quinoa quesadilla!

Casa Perú
Leidsegracht 68
020 620 37 49
casaperu.nl

Mis jij jouw favoriete terras in Amsterdam Centrum nog in dit lijstje? Laat het me weten!
Change language