Life

5 x de leukste sportscholen van Amsterdam

Yes! Deze week is de zomer officieel begonnen. Nieuw jaargetijde, nieuwe gewoontes. Een van de dingen waar je dan even tijd in mag stoppen is een leuke sportschool waar jij je thuis voelt! Als echte sportschool-leek met een flinke angst voor spiegels en spierbundels (die zonder nek en met enge kreuntjes), ging ik opzoek naar de leukste varianten op een sportschool in Amsterdam.

1. F45

Uitproberen: Een bootcamp met een twist
Stel je voor: fitness maar dan zonder spiegels, zonder moeilijke apparaten en altijd met een trainer die je totaal, compleet afmat. Ja, dat is het concept van F45. Met een vestiging in Amsterdam en Den Haag neemt dit nieuwe geluid op een sportschool langzaam maar zeker Nederland over.

Het concept is simpel maar effectief. Vrijwel ieder uur, iedere dag is er een soort indoor bootcamp van rond 45 – 90 minuten. In die work-outs mat een trainer is effectief af. Ben jij toe aan een goede wake-upcall? Of wil je meer cardio? Is een rechte lijn vol ultieme uitdagingen meer voor jou? U roept, F45 draait. Zweet gegarandeerd.

F45 Frederiksplein
Frederiksplein 8
1017 XM Amsterdam
06 43 86 67 39

2. Health Club Jordaan

Uitproberen: De Egym
Oké, misschien is het een beetje met een bias want ik ben hier zelf ook lid. Maar ik vind dit serieus een heel fijne sportschool! De Egym die zijn aanbieden is een totaal elektronisch concept waarbij je door een elektronisch armbandje de apparaten kunt instellen op jouw gewenste hoogte en kracht. Dit super slimme concept houdt je voortgang bij en zorgt dat jij altijd hard traint, zonder een overdreven spierpijn.

Wat deze sportschool fijn maakt is het kleine team waar ze mee werken. Zowel de trainers, de yogi als de receptiemedewerkers doen moeite om een connectie met je te maken en je te onthouden. Health Club Jordaan is de vervanger van de buurtgym, al is die sfeer er nog degelijk. Één nadeel zijn de openingstijden. Door de weeks zijn ze precies de goede tijden open, maar in het weekend is het toch wat krapjes met een druk schema. Misschien een kwestie van wennen?

Health Club Jordaan
Eerste Rozendwarsstraat 10
1016 PC Amsterdam
020 489 76 76

3. Zuiver

Uitproberen: Drie maanden gratis sporten
Bekend van de Spa: Zuiver! Naast misschien wel een van de fijnste spa’s van Amsterdam, hebben ze ook een sportschool die zeker niet onderdoet aan de kwaliteit van eerder genoemde spa. Het mooie van deze gym vind ik de afwisseling. Alles wat jij nodig hebt, zoekt en zou willen wensen is te vinden onder één dak.

De nieuwste uitdaging die zij bieden is de kickboksles. Is een lesje bij een kickboksschool toch nog een stap te ver? Dan is dit zeker een goede opstap. Al moet ik zeggen dat ik bij deze les misschien nog wel meer aan het hijgen was! Gelukkig zitten ze midden in het Amsterdamse bos, dus had ik een flinke wandeling terug om even op adem te komen.

Zuiver
Koenenkade 8
1081 KH Amsterdam
020 301 07 07

4. High studios

Uitproberen: Upperbody & abs by Indi
Ben jij klaar voor zo’n 1000+ kcal te verbranden in een uurtje? Dat is wat de lesjes van High Studio beloven en geloof me, dit kunnen ze met gemak waar maken. Wat een bak!

Nooit gedacht dat ik ooit aan een les zou mee doen waarbij hardlopen de rust zou vormen. Ik ga er niet over liegen: deze lessen doen PIJN. Maar de trainers doen het met zoveel overgaven, zoveel humor, dat het voelt alsof de pijn eigenlijk wel meevalt. Ja, totdat… Je naar de kleedkamer loopt en voelt dat je benen er bijna afvallen. Wat een kick, zeker uit proberen!

High studios
Lindengracht 60 / Weesperstraat 101
1013 HB Amsterdam / 1018 VN Amsterdam
020 854 50 15

5. Saints & Stars

Uitproberen: Alles!
Een sport-boutique. Wat moet je daar bij voorstellen? Een sportschool, maar dan álles super doordacht. Het doet een beetje futuristisch aan, maar het is zeker een sportschool waar de focus wat intenser is. Een absoluut pluspunt is dat je per keer dat je komt moet betalen. Geen contracten, je werkt met credits.  De prijzen variëren tussen de 10 – 20 euro per work-out.

Saints & Stars
2e Constantijn Huygensstraat 41
1054 CP Amsterdam
020 892 55 49

Change language