Food

Recept: Veganistisch lunchen met couscous? Super vullend!

Veganistisch lunchen wekt gek genoeg altijd de vraag op of dat wel genoeg vult. Zeg nou zelf; hoe kan een gerecht vullend zijn als er enkel plantaarde producten in zitten? Onzin natuurlijk! Met de juiste verhouding tussen koolhydraten, ijzer en proteïne zit jij met deze makkelijke lunch heel de middag vol.

Couscous is toch wel een van mijn favoriete ingrediënten als ik ga lunchen. Het is lekker als het warm is, maar ook koud is het vol van karakter. Zo kan ik op mijn werk kiezen of ik deze dag voor een lekkere warme lunch of een frisse koude lunch ga. Prima voor elkaar toch? Ik gebruik dit recept vaak omdat het lekker makkelijk als prep is. Zo kan ik makkelijk 4 lunches voorbereiden!

De ingrediënten

  • Bereidingstijd: 30 minuten | Voor 4 personen
  • 250 gram couscous
  • 1 handje pijnboompitten
  • 1 blikje gedroogde tomaten
  • 1 bosuitje
  • 75 gram jonge spinazie (of rucola als je het koud eet)
  • 100 gram kikkererwten (geweekt of uit blik)
  • 1 avocado
  • 1 citroen
  • Scheutje olijfolie
  • Zout & peper
  • Pan

Het recept

Kook de couscous zoals op de verpakking staat.

Voeg alle ingrediënten samen in een grote kom, knijp het sap van de citroen er over uit en voeg peper en zout toe naar smaak.

Klaar! En nu maar zorgen dat je niet alles op eet vóór de lunch begint 😉

Pro-tip

Laat voor een lekker dieet-vriendelijk recept de avocado en olie weg. Kook de couscous in groentebouillon. Zo hoef je niet meer te werken met dressings en extra olie toe te voegen. Wil je dit recept koud eten? Vervang de spinazie voor rucola en voeg een sinaasappel (zonder schil, in blokjes) toe.

Change language