Food

Recept: Scrambled not-so-Eggs

Als ik ergens slecht in ben, dan is het wel goed, evenwichtig ontbijten, laat staan evenwichtig én vegan ontbijten! Ik weet dat dit de belangrijkste maaltijd is van de dag en ik weet ook dat een suikerbom mijn concentratie echt niet goed doet… But MENNNNN. Het zijn daadwerkelijk #superhelden – die mensen die iedere ochtend op tijd komen voor werk, sporten én ontbijten. Of toch niet…? Mag ik je voorstellen aan de Scrambled not-so-Eggs. Nu mét snooze-tip.

Het sporten, daar kan ik je niet mee helpen. Ontbijten en op tijd op je werk komen? JA! Daar heb ik namelijk dit recept voor gevonden. Met een beetje fine-tuning noem ik dit iedere ochtend mijn Scramble not-so-Eggs en iedere ochtend kijk ik er naar uit. Wat is dit lekker! Groot pluspunt: het is in minder dan 15 minuutjes klaar.

De ingrediënten

 • ½ pakje a 125 gram Tofulicious met Provençaalse kruiden
 • Handvol champignons
 • 1 kleine ui (in ringen gesneden)
 • 1 tomaat (grof ik blokjes)
 • 5 haricot verts (in kleine stukjes gesneden)
 • 1 tikje kurkuma
 • Peper
 • Zout
 • Pan
 • Roerspaan
 • 1 sinaasappel
 • 1 plak brood

Het recept

Hoe makkelijk kun je iets maken? HEEL MAKKELIJK! 😉

Begin met de uitjes, champignons, haricot verts en de tomaat. Bak die even aan tot de champignons en de haricot verts beetgaar zijn. Hierna kruimel je de tofu boven de pan. Let op: kruimel het met je vingers. De stukken hoeven niet allemaal even groot te zijn. Zo voelt het meer als de textuur van een Scrambled Egg.

Je bakt de tofu dan even 5 a 10 minuten mee. Voeg hier een tikje kurkuma (halve theelepel) aan toe en bak het geheel nog even 2 minuten op.

Snij de sinaasappel in partjes voor de flinke dosis vitamine C en verdeel het mengsels uit de pan over de boterham. Breakfast is ready!

Tip voor de snoozer

Snij en verkruimel alles al de avond van te voren. Zo hoef je het enkel op te bakken kun je direct eten. Kom je echt heel erg te laat? Doe het mengsels in een bakje en eet het snel op in de trein. Kun je de boterhammen achterwege laten of in de trein beleggen!

Change language