Food

Recept: Buddha breakfast smoothie bowl

Ben jij -net als ik- niet zo’n smoothie-fan of ben je juist een doorgewinterde smoothie-ster en toe aan een beetje afwisseling? Ga eens voor de Buddha Breakfast Smoothie Bowl! Klinkt ingewikkeld? Nee joh!

Nu hoor ik je denken: waarom zou ik het in hemelsnaam in een kom doen als ik het ook gewoon lekker lui kan drinken? Buiten het feit dat iets met een lepel of met een rietje tot je nemen, kan leiden tot een heel andere smaakervaring… Is het ook gewoon een stuk lekkerder! Ik ben geen smoothie-fan. Buiten de verse smoothies die ik op het station kan kopen om, ben ik geen smoothie-drinker. Maar! Ik ben dus wel een smoothie eter.

De Buddha Breakfast Smootie Bowl geeft mij het cornflakes gevoel, maar dan beter. Geen vermoeiende koolhydraten, geen saaie eentonige smaken en veel meer kleur! De Buddha Breakfast Smootie Bowl zit vol van alles wat ik nodig heb op mijn dag te beginnen én maakt me ook gewoon vrolijk.

Het recept

Net als bij een smoothie, kun je hier ook lekker afwisselen. De goede verhoudingen die ik graag nastreef zijn:

  • 1 – 2 delen groen
   • bijvoorbeeld: spinazie, boerenkool, komkommer
  • 1 deel fruit
   • bijvoorbeeld: (bevroren) perziken, bananen, peren, limoen, grapefruit, kiwi, dadels, appel, bessen
  • 1 deel proteïne
  • 1 deel goede vetten
   • bijvoorbeeld: avocado, noten, kokos
  • Superfoods als topping
   • bijvoorbeeld: bijenpollen, maca, cacoa nibs, kaneel
  • 1 deel ijs
   • Om de smoothie lekker dik te maken!
 • 1 deel vloeistof
  • bijvoorbeeld: kokoswater, amandelmelk

Eet smakelijk! 😉

Change language