nicecream
Food

Plant based en vol met fruit: nicecream

De dag nadat het VN rapport uitkwam, kwam de zomer terug in Nederland. Hoeveel meer bewijs hebben we nodig dat de plant based lifestyle toch echt een keertje de gemene deler moet worden? Om te bewijzen dat plant based ook prima low cal en heerlijk kan zijn, deel ik mijn recept voor Nicecream: een geweldige variant op ijs. En dat helemaal zonder dieren erbij te hoeven betrekken. Kan je toch nog met een beetje plezier genieten van de opwarming van de aarde…

De laatste weken lijkt het wel alsof mijn agenda zichzelf vol weet te plannen. Met een druk sociaal leven, een geweldige baan, online native en hier en daar een slechte date merk ik dat tijd voor mijzelf er nog weleens bij inschiet. Om een beetje met het weer mee te leven besloot ik deze week een alternatief uit te testen op ultiem genieten. Ik ga voor nicecream – een grote kom vol en dan het liefst terwijl ik het laatste seizoen van Dynasty weg binge. Gotta love Fallon! 

Nice wat cream?!

Nicecream is eigenlijk niets meer dan een gezonde variant op ijs. Door middel van bevroren fruit, een blender en een vloeistof naar keuze, kun jij jouw eigen ijs maken. Voordeel: dit ijs is altijd klaar om te scheppen! Nooit meer stom gedoe met die harde ijsbakken (of schuldgevoel als je nog een bakje neemt!).

Ingrediënten

  • 7 bevroren bananen (voor een flinke kom ijs)
  • 1 verse banaan
  • 4 dadels
  • 50 ml water (of een plant based melk voor een meer roomijsachtige sensatie!)
  • Blender

Hup, beginnen maar!

Hoe simpel wil je het hebben? Doe de banaan in de blender, voeg de 4 (ontpitte) dadels toe en 50 ml vloeistof. Aanzetten en klaar!

Ikzelf vind het erg lekker om 50 ml soja (chocolade)melk erbij te schenken. Zo krijg je een low kcal, vegan ijsje. Voeg verschillende toppings toe zoals vijgen, moerbijen, duizend soorten fruit en noten om het nog lekkerder te maken. Genieten!

Show mij jouw variant! Gebruik #onlinenativenl of @onlinenativenl

 
Change language