<i>Recept:</i> Zo kom jij toch aan die portie (vegan)ijs

Goed voor het milieu, beter leven voor dieren en geweldig voor het geweten. Het veganistische leven brengt veel positiefs met zich mee. Maar dan zit je op de bank… In je trainingsbroek… En plots popt het idee in je hoofd op: OMG. IK. WIL. IJS. Haal die gedachte maar eens uit je hoofd.

Dat hoeft niet meer! Dankzij de nana-nicecream gemaakt van rijpe bananen kun jij prima ijs eten, zonder dat je jouw vegan-geloof breken moet. Heb jij het niet zo op de smaak van bananen? Mooi, ik ook niet! Lees de pro-tip door om deze oplossing net een beetje extra ijs-smaak te geven. Dag cravings, hallo ijsjes!

De ingrediënten

  • Bereidingstijd: 30 minuten (+5 uur invriezen) | Voor 3 personen (maar ik zou niet delen..)
  • 4 rijpe bananen
  • 1 zakje vanille suiker
  • Soja melk
  • Staafmixer
  • Vriezer
  • Grote bak

Het recept

Pel 3 bananen en snij ze in kleine blokjes. Hoe kleiner, hoe beter; dan bevriezen ze sneller en gaat het straks makkelijker in de blender. Vries de bananen voor minimaal 5 uur in. Plaats ze in de blender samen met de overige banaan, voeg een beetje sojamelk toe en zet de blender aan. Voeg zodra het mengsel wat meer op ijs lijkt, het zakje vanille suiker toe en blend het nog wat langer.

Pro-tip

Voeg eens wat ingevroren fruit toe? Mango, aardbeien of bosfruit zijn mijn favorieten!

0