Madn77 Chai
Food

Goede voornemens? Madn77 got your back, babe

Wat als je verslaving aan thee en koffie echt bij kan dragen aan een duurzaam, positief leven? Madn77 geeft het bewijs dat dit kan. Met boxen die bijdragen aan de mood die jij nodig hebt tot aan boxen die het bijpassende ritueel uitlichten, leveren ze zoveel meer dan een kwaliteitsproduct. Dit positivity driven merk zet alles wat je dacht te weten van thee, totaal in een nieuw perspectief.

New year, new me. Ik nam dit extreem serieus en begon 2019 in een nieuw huis. Inmiddels ben ik volledig uit de dozen en helemaal gesetteld – en heb ik ook wat nieuwe goede voornemens uitgepakt. Eén van die voornemens is minder alcohol drinken. Nu ik precies een week in die goede voornemens zit, had ik mijn eerste moeilijke momentje: een vriendinnen-avond. Van oudsher is het recept voor deze avond simpel: je pakt een lekkere bank, wat dekens, een handvol vrolijke vriendinnen en liters – maar dan ook echt LITERS – wijn. I live for these things! Maar het recept wankelde: wijn was geen optie want ja; goede voornemens. Gelukkig wist Naina van Madn77 het antieke recept op te frissen met wel heel bijzondere thee. Thee vervangt geen wijn, zeg je? Oh, wacht maar!

Puzzelthee met een experience on demand

Madn77 is een merk zoals je er maar weinig ziet: waar het gemiddelde theemerk simpele theezakjes levert en niet veel verder gaat dan wellicht een excentriekere verpakking, levert Madn77 een beleving. De boxen worden allemaal geleverd in de stijl die past bij de type thee die je drinkt.

Heb je behoefte aan een thee die je ondersteunt tijdens je cleanse? Start je ochtenden eens met de RESTORE lijn. Heb je net als ik rond 15:00 uur altijd een dipje in je energie? Blijf dan van de koffie af en neem een van de smaken uit de POWER lijn. Heb je moeite met al dat eten van late Kerst- en Nieuwjaarsdiners? Dan kan de DIGEST lijn je heel goed helpen. Of ben je ook gegrepen door de bekende wintergriep? Bestel dan de STRENGHT lijn, die een goede ondersteuning van je immuunsysteem kan leveren.

Maar wat bestel je als je 3 praatgrage vriendinnen over de vloer hebt die normaal wijn met je komen drinken? Ik twijfelde even om de BREATH lijn te kopen aangezien deze lijn in het teken staat van ontspanning. De perfecte avondthee!

Tot de founder van Madn77, Naina, mij de tip gaf om voor een Chai box te gaan. Met een onzeker gevoel ging ik akkoord: ik ben sinds mijn reis naar India een onwijze fan van Chai, maar ik heb in Nederland nog geen merk gevonden dat écht goede Chai maakt.

Een flinke geur

Zodra de box aankwam, wist ik vrijwel direct dat Naina metde Chai van Madn77 helemaal goed zat. De geur van echt goede Chai, kwam door het pakketje heen! Ik kon mij dan ook niet inhouden en maakte het pakketje direct open. De boxen van Madn77 zijn een soort speelse puzzel, maar dan met thee. Door de kleuren, de geuren en het algehele proces van de box uitpakken, kon ik niet wachten met de box uit elkaar te halen. Dankzij de handige kaart die erbij zit, weet je direct hoe jij jouw ideale thee kunt maken.
De nieuwsgierigheid werd ook overduidelijk getriggerd bij mijn vriendinnen. Ik heb nog nooit zo vaak geroepen: “Nee! Ik moet eerst foto’s maken!”

Meerdere rondes India

Wat ik geweldig aan dit nieuwe theemerk vind, is dat ze nietgewoon thee leveren maar een hele beleving rondom de thee die je bestelt. Chaiwordt traditioneel gedronken in India uit aardewerken mokjes die vaak maar éénkeer worden gebruikt. Madn77 vond een oplossing om toch duurzaam te zijn, maar tegelijk wel dit authentieke gevoel over te dragen. Mijn box kwam met twee kopjes die ik wel kon hergebruiken en toch dat typische gevoel gaf zoals ik het in India heb ervaren. Pluspunt: er staan superschattige olifantjes op. Daarnaast werd er duidelijk doorverwezen naar de handige guide voor de perfecte kop thee. Zo konden we voor een traditionele Chai gaan. Ik denk niet dat het een grote verrassing is dat we allemaal voor een tweede ronde gingen!

Ja maar… De volgende?

We waren er aan het einde van de avond het unaniem eens: theeop deze manier geeft zoveel meer dimensie. Ik heb mijn verlanglijstje al klaarliggenhoor: ik zou onwijs graag de BREATH willen proberen en ook de koffielijn van Madn77 maakt me erg enthousiast. Of ik voor een box ga met koffie uit India, Brazielle, Colombia en Ethopia of toch voor de box met smaken uit Mexico, Peru, Kenya en Ethiopia is een van de moeilijkste keuzes die ik de afgelopen tijd heb gemaakt.

Wil je het zelf testen? Je ontvangt 10% korting met de code Onltrvl10. Je kunt de code invoeren tijdens het afrekenen op de website van Madn77.

Change language