Mind

In de knoop met jezelf? Zo kom je eruit

Verliefd worden, je relatie gezond houden, een goede beste vriendin zijn en tussendoor ook nog even rond paraderen als ware #goalgoddess op werk? We beginnen de dag met een to do list en eindigen hem met een nieuwe to do list voor de dag erna! We willen zoveel en iedere stap die we zetten, lijkt gelijk aan nog drie andere mogelijke stappen. De mogelijkheden zijn eindeloos! Maar… Wie hoog klimt, kan laag vallen. Het is dan ook niet heel gek dat iedereen tijdens de weg naar succes een moment ervaart waarbij je even vreselijk in de knoop komt te zitten met jezelf. Just keep breathing en pas deze 5 simpele tips toe. Want hé, chick… Jij kúnt dit.

Tip 1: DEEL!

Is het een tijdelijk dipje of voel je al even de muren om je heen op je afkomen? Deel hoe jij je voelt. Spreek erover met je moeder, vriendinnen of die vriend die altijd onwijs goede tips heeft. Wanneer je erover spreekt, heb je al de eerste stap van het probleem opgelost: je staat niet meer alleen ervoor. Je stelt je open. Hoe eng dat ook klikt. Geloof me, niemand met een eerlijk en puur hart, zal jou afwijzen als je jezelf openstelt.

Tip 2: Luister naar je lichaam

Probeer iedere dag een paar minuutjes te nemen om even goed te ervaren wat je echt voelt in je lichaam. Wil je weten hoe het echt met je gaat? Neem vijf minuten voor jezelf, ga op je rug liggen met je handen en voeten in een ontspannen, open houding. Adem een paar keer diep in en uit en vóel. Hoe voelt je lichaam? Voel je iets geks? Waar voel je dat? Voelt het fijn? Luister naar je lichaam en je zult merken dat het veel sneller zal aangeven wanneer je even pas op de plaats moet maken of juist wat steviger door kunt lopen.

Tip 3: Stop met denken, start met dénken

Ben jij het type afstandsbediening-in-de-koelkast? Of analyseer jij die leuke date zó grondig dat je aan het eind iedere seconde drie keer hebt kunnen uitpluizen? Teveel én te weinig denken kan beide even schadelijk zijn. Stop met onnodig tijd en energie verspillen aan ongezonde gedachtes én focus je op de dingen die ertoe doen. Eet iedere maaltijd bijvoorbeeld mindfull, stop jezelf bij overmatig analyseren tot je jezelf onzeker en klein hebt gemaakt en probeer wat meer in het hier en nu te leven.

Tip 4: Durf te dromen

Dromen zijn magisch, zeker wanneer je een beetje vastgelopen bent in jouw leven. Zoek dan ook naar waar jij energie van krijgt. Ben jij een echte #wanderlust digger op Instagram? Maak dan eens een lijstje met (haalbare) locaties waar jij heen zou willen. Heb je niet direct iemand die met je mee wilt? Ga dan alleen! Alleen reizen kan behoorlijk bevrijdend werken.

Tip 5: Denk positief

Je kent de film clichés wel: meisjes die om tekenen van het universum vragen en ineens speelt dat perfecte nummer op de radio. Geeft het universum je echt een blijk van waardering? Of bekijk je de wereld met een roze bril? Waar de waarheid ligt, kan niemand je vertellen. Maar dat extra stukje lef dat je kunt halen uit positiviteit is zoveel waard.

Change language