Food

Recept: Vegan hot choco voor de herfstige choco crave!

Snotteren, snuiten en vooral flink hoesten: het seizoen waar iedereen één voor één ziek wordt is weer aangebroken. Gezegend met een zwak imuumsysteem ben ik dan dus fijn 3x ziek voor iedere keer dat iemand 1x ziek is. Zodra iedereen begint te hoesten let ik dan ook iets scherper op wat ik eet, drink en of ik genoeg op mijzelf let. Een belangrijk onderdeel hiervan is mijzelf regelmatig verwennen op een gezonde manier. En hoe kan dat beter dan met een ‘gezondere’ variant op chocolademelk?!

Eindelijk, eindelijk, ein-de-lijk ga ik dit recept delen. Al sinds ik als 12-jarig meisje vegetarisch ging eten, werd dit mijn favoriet. Meer dan een decennium terug kon je nog geen pakken amandelmelk kopen bij de plaatselijke buurtsuper, dus ik was toen nog verplicht om álles zelf te maken. Daarom neem ik je even aan de hand mee hoe ik dit maakte – from scratch. Heb je niet zoveel tijd of zin? Dan kan je natuurlijk ook gewoon even een kant-en-klaar pak uit de schappen trekken. Amandelmelk hé, niet die kant-en-klaar variant van de chocolade melk!

De ingrediënten

  • 200 gram lmandelen
  • 500 ml water
  •  
  • 1 blok pure chocolade – zuivelvrij & vegan

Het recept

Laat de amandelen een nacht weken in water. Sommige mensen zweren erbij dit in de koelkast te doen, maar hier heb ik zelf niet echt een specifieke voorkeur in. Zorg dat de amandelen minimaal 8 uur staan & dat zij twee keer hun grote krijgen van voordat je ze in het water deed. Plaats alle amandelen in de blender en mix het geheel tot er geen stukken meer in het mengsel zitten. Zeef de pap door een (ongebruikte)panty of kaasdoek. De pulp kun je wegdoen, het overgebleven witte goedje is je amandelmelk. Je kunt deze melk ongeveer 3-4 dagen in de koelkast bewaren.

Plaats de chocolade in een aparte kom. Nadat het is gesmolten schenk je de amandelmelk over in een glas en roer je eetlepel per eetlepel chocolade er doorheen. Doe dit totdat je tevreden bent over de smaak en hoe dik de chocolademelk is geworden.

 

Ga jij voor warme choco? Laat het me weten via @onlinenativenl of #onlinenativenl!

 
Change language