Food

Hoe delight is Vegan Delight?

Naar een wijnbar met vriendinnen, borrelen voor je naar de bioscoop gaat, uit eten want hey… Je werkt toch al in de stad! Plus op zaterdagen even lekker uitgebreid lunchen om goed bij te praten. Ik kan er wat van! Super gezellig maar mijn broeken worden strakker en strakker… Tijd om eens flink in de detox te gaan. Ik vertel over mijn ervaring met Vegan delight.

Vegan delight is het boek van Saskia Roeda. Het boek moet bourgondisch veganistisch zijn – en toch gemakkelijk te bereiden. Hey, daar teken ik wel voor! Bij het boek krijg je een detox plan, maar je kunt ook gewoon de recepten los gebruiken als je eens een lekker gerecht maken wil.

Detox met Saskia

Ontbijten met een smoothie, lunchen met een avocado-groente sushi met een lekker sapje en als afsluiter een chocoladetaartje. Klinkt niet zo erg toch? Zeker niet! Vegan delight vervangt alle suikers voor stevia – een smaak waar je wel net van moet houden en waar je niet bang voor e-nummers moet zijn. Het boek is voornamelijk raw, maar toen ik een lekkere linzensoep tegenkwam, werd ik toch wel even blij. Dat maakt een detox in de winter nét wat makkelijker.

Boodschappenlijstje voor voeding én keukenapparatuur

Het is wel even wennen zo’n detox, gelukkig heeft Saskia aan alles gedacht. In het begin van het boek is een lijst te vinden van producten die je in huis kunt halen. Handig voor als je weinig tijd hebt en toch aan het plan moet houden. Daar eindigt het lijstje niet: als je de bladzijde omslaat heb je ook een lijst van bruikbare keukenapparatuur. Dat ik maar 9 items (inclusief lepels!) telde, voelde voor mij behoorlijk comfort 😉

En, is het comfort?

Het is geen geheim dat ik niet zo van de shakes en sapjes ben. Die tien recepten sloeg ik dan helaas ook erg snel over. De 10 ontbijtrecepten daar in tegen, hadden mijn volledige aandacht! Enkel bij de pannenkoekjes heb ik het recept een beetje aangepast: ik ben niet zo gek op kokos. Het recept voor amandelmelk was een oude bekende van me en heeft het lekker aangespoord om dit weer regelmatiger te gaan doen.

Lunchen met een thaise salade en een heerlijke raw burrito? Ik kon mijn hart ophalen bij de lunch en diner gerechten. Al maakte mijn hart werkelijk een sprongetje toen ik tot de desserts kwam. Cheesecake, taart en chocolade? HALLO! Ik kan wel voor altijd blijven detoxen met deze gerechten!

Aanrader?

Zeker! Ik weet wie ik dit boek cadeau ga doen deze kerst. En zelf pak ik dit boek er zeker weer bij na de kerstdrukte: ik wil nog wel een maandje lekker in de detox gaan. Smullen!

Change language