Mind

Drie tijdbesparende tips die je zeeën van tijd opleveren

Tijd. We hebben allemaal te weinig tijd. Werken, huishouden, voor de dieren zorgen… Er is een onuitputtelijke lijst met dingen die we moeten doen en op een of andere manier lijkt het ook nooit af. Het moment om mijn tijdbesparende tips te delen!

Een fulltime baan én heel de maand december iedere dag een recept online, naast de reguliere artikelen? Dat vereist wat tijd. En dan ben ik nog een blogger zonder gezin! Ik deel daarom mijn drie grootste tijdbesparende tips die ieder makkelijk te implementeren zijn. Ik hoop dat jij op die manier wat meer tijd krijgt voor de echt belangrijke dingen: Netflix, een setje Yoga en wijn drinken in bad.

Tip 1: to do lists zijn je beste vriend

Heb je veel te doen in weinig tijd? Schrijf alles op met de uiterlijke deadline erachter. Als alles overzichtelijk is opgeschreven, is het een kwestie van zo snel mogelijk alles afstrepen. Met de deadline erachter, zorg je dat je nooit meer een deadline mist.
Wil je het als een echte pro aanpakken? Download dan de app Wunderlist op je computer en smartphone. Zo kun je makkelijk een lijst maken per onderwerp, reorganiseren, reminders instellen en eventueel delen. Super handig voor bijvoorbeeld boodschappenlijstjes. Zo kan ik last minute nog een extra kilo tomaten op de lijst zetten, terwijl mijn vriend al richting de supermarkt loopt. Fijne bijkomstigheid: als de lijst voor vandaag af is, is hij ook echt af. Ha, rust!

Tip 2: Stel prioriteiten en delegeer

Ja, natuurlijk wil ik zelf het bed opmaken, zelf afwassen, zelf de was doen, zelf koken en ook nog eens relaxen na een lange dag werk. Zo weet ik zeker dat het allemaal goed wordt gedaan… Wacht. Lees je hoe vreemd dat klinkt? We hebben het over het huishouden! Hier kan je gezin best mee helpen. Geef hen daarom af en toe ook wat klusjes. Werk je liever op een manier dat zij zichzelf kunnen stimuleren? Werk dan weer met een to do list, die zij zelf ook kunnen zien en waar zij het zelf kunnen afvinken.

Tip 3: Leg je telefoon weg en zet je meldingen op je computer uit als je moet focussen

Even snel appen, een mailtje beantwoorden of gewoon eindeloos scrollen door Instagram? Als ik mij moet focussen op een goed artikel, zet ik mijn meldingen altijd uit. Sterker nog: ik sluit me op in een kamer zodat zelfs mijn vriend me even niet kan storen! Wil je snel werken zonder al te veel lose minuten? Pas dit dan toe!

Change language