Danoontje? Nee joh! <b>Plant powerrrrr</b>

Sinterklaas, kerst, oud en nieuw, restjes en nog een extra diner met de meiden: we zijn nog niet eens halverwege en ik eet nu al teveel! Tijd om in januari weer gezond en fris te leven! Om de januari-afval-maand dit jaar te vermijden ben ik in december al begonnen met dit boek. Resultaat? Binnen een maand heb ik het leeuwendeel van de recepten geprobeerd en voelde ik mij super fris en energiek. Tijd voor een recensie. Ik neem jullie mee in mijn ervaring met het boek Plant Power van Lisette Kreischer.

Zodra je het boek openslaat valt het direct op: “Vind je natuurlijke gewicht met de plantaardige keuken”. Dit boek is geen standaard afval-guide. Het neemt je daadwerkelijk bij de hand en leert om jouw lifestyle aan te passen. Zo zijn de gerechten per seizoen geschreven zodat jij altijd gezond en seizoensgebonden eet.

Wat mij vooral heel erg blij maakte waren de snacks! Afvallen én snacken? Hoe fijn kan het zijn! Lisette geeft in het eerste deel van het boek een hele hoop informatie over gezond en eerlijk eten. Hierna legt ze haar visie op een gezonde lifestyle uit. Hier komt het gebruikelijke maaltijd-plannen in voor maar ook bijvoorbeeld een hou-van-jezelf-moment zoeken in Yoga en genoeg slapen. Het voelt al direct niet meer zo een streng plan nadat ik deze pagina heb doorgenomen.

Met mooie, sfeervolle en kleurrijke afbeeldingen worden de gerechten aan je gepresenteerd. Je mag in principe alles eten, Lisette geeft je enkel tips wat je beter zou kunnen laten staan. Sterker nog: er wordt in detail uitgelegd wat dieten met jou bloedsuikerspiegel doet. Dit alles wordt goed gecheckt door gecertificeerde dietist Bo.

De recepten

Daar komen we natuurlijk voor! Hoe makkelijk zijn de recepten te maken? Niet heel makkelijk. Als je 5 dagen in de week werkt en om 9 uur op je werk moet zijn… Ga je de ontbijtrecepten niet redden. Ook zijn de andere recepten niet heel kind-vriendelijk. Voor wie is dit boek wel geschikt? Voor iedereen die tijd heeft om de recepten van te voren te maken en dit in bakjes in de koelkast te zetten. Heb je veel haast, eet je vaak in de trein of snel achter je bureau? Dan zijn de lunch en avond recepten heel schappelijk! Wel moet je een beetje kunnen koken.

Mijn eindoordeel

Ik vind het heerlijk om dit boek erbij te pakken als ik lekker ga lunchen met vriendinnen. Maar de mindset die in dit boek staat, kan ik niet helemaal volgen. Dit komt vooral omdat mijn levenswijze én portemonnee dit nog niet toestaat. Ik zie het daarom ook meer als een goed receptenboek dan als een afslanktheorie.

0