Food

Recept: Lauwwarme boekweit salade

Eens in de zoveel tijd kom ik een nieuw ingrediënt tegen of herontdek ik er weer een… Zo ook boekweit! Ik kreeg het in een lunch en al snel werd dit mijn favoriete basis voor zoveel gerechten. Mijn beste probeersel? Deze variant. Extra fijn dat het zowel koud als warm heerlijk is en zeker 2 dagen goed in de koelkast te bewaren is. #Mealprep, anybody? 😉

De ingrediënten

  • Bereidingstijd: 50 minuten | Voor 2 personen
  • 150 gram boekweit
  • 1 knoflookteen (fijngesneden, niet geperst)
  • 50 gram radijs (of meer! I like this stuff!)
  • 1 cm gember
  • 1 el rijstolie
  • 1 wortel (in dobbelsteentjes)
  • 1 rode paprika (in dobbelsteentjes)
  • 1 aubergine (in dobbelsteentjes)
  • 2 lente-uitjes (in ringetjes)
  • Zout & peper
  • 2 el olijfolie
  • 2 schijfjes citroen

Het recept

Kook de boekweit volgens de aanwijzingen op de verpakking. Fruit ondertussen de knoflook en de uitjes in de wok. Voeg hierna de overige groentes toe. Voeg uiteindelijk de boekweit toe en laat het geheel goed bakken. Kruimel de bosuitjes erover en knijp de citroen uit. Laat voor een optimale smaak het even afkoelen en serveer het lauwwarm. Eet smakelijk!

Change language