girl, hands
Mind

5 tips naar een zorgeloos leven

“Op je gezondheid!” Hop, daar gaat nog een shotje wodka. “Op een lang en gelukkig leven!” Hé, dat was er nog één. We wensen het iedereen toe: een zorgeloos leven. We schrijven op kaartjes hoe sterk het karakter van iemand is en quoten onze besties met #Girlboss. Maar… Soms zijn we even helemaal niet sterk. Hoe kom je nou eigenlijk door die life struggles, wanneer je het even niet meer ziet zitten? Ik deel mijn persoonlijke 5 tips om door iedere lastige situatie te komen.

Ongeveer een maand geleden heb ik mijn leeftijd hier mogen veranderen in vijfentwintig jaar. Vijf. En. Twintig. Dat is precies zo’n leeftijd dat het niet meer schattig is als je een beetje klaagt, maar dat je als ‘zware persoonlijkheid’ wordt gezien wanneer je teveel deelt uit jouw privé-leven. Dat is precies de leeftijd dat je beseft dat iedereen regelmatig wat moeilijke momenten in het leven tegen komt. Alleen… Hoe gaan ze hier dan mee om?! Ik doe een boekje open over hoe ik er zelf doorheen kom. Laat je mij weten wat jouw unieke tips zijn?

Tip 1: Kwaliteit boven kwantiteit

Je familie kies je niet, maar je vrienden wel. Toch blijf ik van mening dat voor de beste balans het goed is om mensen die aanvoelen als/ familie zijn – bijvoorbeeld iemand die jou al heel wat jaar kent en mee heeft gemaakt in verschillende levensfases – en mensen die vrienden zijn te hebben in jouw omgeving. Een goede band met iemand die jou heel goed kent zorgt ervoor dat je soms ook een flinke dosis touch love kunt verwachten. Vrienden beuren je op als het even allemaal tegen zit. Zorg dus dat die ook  genoeg vertegenwoordigd zijn!

Waarom kwaliteit boven kwantiteit? Als je een heel setje mensen hebt in je omgeving maar geen van die mensen kun je ’s avonds om 23:00 uur nog opbellen als je echt niet lekker in je vel zit… Dan heb je uiteindelijk niemand wanneer het een keer echt nodig is. Ik verkies persoonlijk liever een paar vrienden en familieleden waar ik volledig op kan bouwen dan een paar dozijn kennissen. Natuurlijk is het ook mogelijk om betekenisvol relaties te hebben naast die grote vriendengroepen – maar vraag jezelf dan wel af of je echt die kwalitatieve relaties hebt in de vorm die jou gelukkig maakt!

Tip 2: Hey, bedankt he

Heb je een handje vol kwalitatieve, inhoudelijke en onvoorwaardelijke vriendschappen? Zorg dan dat je ze ook kunt behouden! Wanneer die collega wat extra moeite voor je doet als het even niet goed gaat, wanneer die vriend ’s avonds langs komt omdat je even niet alleen wil zijn of wanneer je moeder je opbelt zodat jij even urenlang kunt uithuilen over je ex? Bedank ze hierna. Laat iedereen die veel voor jou betekend en zorgt dat jij zelf de kracht kunt vinden om door deze moeilijke periodes te komen, weten dat je ze waardevol voor jou zijn. Zo zorg je niet alleen dat de relaties sterk blijven, je kunt er vrijwel zeker van op aan dat ze er de volgende keer weer voor je zullen zijn.

Tip 3: Schrijf het van je af!

Soms maken je gedachtes je gek. Ik kan hier als geen ander over meepraten. Je wilt niet weten hoevaak ik zo opgeslokt ben in mijn eigen gedachtes, dat ik niet eens merk dat ik voor de zoveelste keer aan het hoofd van mijn beste vrienden aan het zeuren ben. Om die reden ben ik begonnen met een dagboek. Hier schrijf ik iedere dag een kort stukje in. Ben je niet zo’n schrijver? Maak dan iedere dag een lijstje met tips & tops voor jezelf waarin je 3 tips, 3 tops en bijvoorbeeld 2 doelen voor morgen en 1 doel voor het eind van de week opschrijft. Over de doelen wil ik in de volgende tip nog wat toelichten…

Tip 4: Doe het stapje voor stapje

Alles moet perfect, alles moet snel en vooral: alles moet kloppen voor de buitenwereld. Leven in het tijdperk van Instagram, Twitter, Facebook en duizend bloggers is niet altijd even fijn. Neem daarom af en toe even de tijd om flink op adem te komen. Kies er voor om per maand 1 groter doel te verwezenlijken en splits dit uit in 4 kleinere doelen. Deze doelen kun je ieder weer uitsplitsen in dagdoelen. Zo kun je dag na dag werken aan jouw maandelijkse doel en iedere dag vieren dat je weer een punt mag doorstrepen richting jouw weg naar succes. Neem dus liever vele kleine stappen in plaats van een paar overhaastte en veel te grote stappen. Zo weet je namelijk zeker dat je doel wel gaat lukken.

Tip 5: Wees blij met jezelf

Tot slot de laatste tip: wees blij met jezelf. Ongeacht wie je bent, wat je doet of hoe je denkt… Jij bent geweldig. Je blijft geweldig en het feit dat je dit artikel überhaupt al hebt aangeklikt laat zien dat je actief bezig bent met jezelf nog meer tot die diamant te polijsten die je al lang bent. Maar onthoudt… Ook een ongepolijste diamant is van onschatbare waarde. Lieverd, jij mag er zijn en je bent goed op weg!

Change language