Food

130 vegetarische recepten voor elke dag! | Puur India van Meera Sodha

“Zullen we gezellig samen eten. Indiaas ofzo?” In principe is er niets mis met deze zin, totdat een vegetariër dit tegen een heuse foodie zegt. Hoe krijg je in hemelsnaam een Aziatisch gerecht heerlijk op smaak als het ook vegetarisch moet zijn?

Heel makkelijk! Meera Sodha heeft in haar nieuwe boek Puur India maar liefst 130 verschillende recepten. Alle recepten zijn vegetarisch en alle recepten zijn perfect, traditioneel Indiaas. Lastige ngredienten en elle lange boodschappenlijstjes? Nee, daar doet Meera niet aan. Het zijn behapbare recepten die ieder ook na een dag lang werken kunnen worden gemaakt.

Over Meera Sodha

Meera Sodha heeft met Puur India haar tweede kookboek de wereld in geholpen. Deze schrijfster woont in Engeland maar kent haar roots in Gujarat, India. Fun fact: in deze streek is het slachten van dieren verboden! Miljoenen hindoes in deze streek leven dan ook vegetarisch. Alle gerechten zijn dan ook doordrenkt van de heerlijke Indiaase smaken, kruiden en geuren zonder ook maar een stukje vlees of vis aan te raken.

Het oordeel

Het boek heeft zoveel opties! Zo staan er in het begin van het boek al direct 3 duidelijke indicaties waaraan je kunt zien of het recept gluten- of zuivelvrij is en eventueel zelfs veganistisch. Dit maakt een lekker recept zoeken nog makkelijker!

Daarnaast begint Meera al direct goed. Nog voordat je één recept hebt gezien, wordt je overladen met tips om dat authentieke Indiaase gevoel te creeëren.

“Tien tips voor meer succes in de keuken: proef voortdurend, zorg voor een goede balans, de ene chilipeper is de andere niet, rijst moet je wassen, bak uien zo lang mogelijk, durf fouten te maken, oefening baart kunst, koop gerust gemalen specerijen, eet met je handen en deel je gerechten!”

Daarnaast is het boek ingedeeld in verschillende mogelijke recepten. Zo kun je recepten kiezen die passen bij de beginnende kok tot aan recepten waarbij alle ingredienten uit de voorraadkast komt. Wat een leuk detail is, is dat Meera een duidelijke voorkeur heeft aan verse groenten. Zo heeft ze een aantal recepten gewijd aan ingredienten die je direct uit de moestuin kunt halen.

Eet je zelf altijd met de seizoenen mee? Daar is ook aan gedacht! Voor ieder seizoen heeft Meera zo’n vier recepten klaar staan. Dit zijn alternatieve indelingen. Het boek is verder ingedeeld in chronologische volgorde waarbij de hoofdingredienten leidend zijn.

Favorietje?

De favoriet uit dit boek is Saag Aloo van regenboogsnijbiet. Zeker een aanrader!

Puur India is te koop voor € 29,95

Bekijk op bol.com

Change language