Home Over online native

Over online native

Daar zit je dan: je bent jong, ambitieus en de wereld ligt aan je voeten. Met een diploma op zak én al wat werkervaring kun je flink gaan solliciteren. Maar wat doe je wanneer al die banen niet voelen zoals ze zouden moeten voelen? Wat doe je als je na een dag op kantoor, het gevoel hebt dat je leeggezogen bent zonder écht wat te hebben neergezet?

Noem het een Millennial-probleem, noem het last van luxe – ik noem het vooral een herkenbare situatie. Zo zag mijn leven er namelijk uit. Tenminste, tot een paar jaar terug. Ik had mijn diploma’s opzak & ik ben vol passie en ambitie en toch kwam ik niet helemaal tot mijn recht bij de banen die ik had. Werken voor een whisky-merk, online marketing voor een automerk of toch sales/marketing voor een lifestyle platform? De opties lagen voor het oprapen en dit voelde voor veel vrienden als de droom. Voor mij was het echter een nachtmerrie. Er zat zoveel in deze bedrijven wat niet paste bij mijn persoonlijke overtuigingen, er waren zoveel keuzes die allemaal net niet helemaal juist voelden én er was zoveel werk te doen zonder enige maatschappelijke impact. Ik was een nummer geworden, een onderdeel van een grote machine. Voor veel mensen is dit prima maar voor mij? Ik wilde meer! Met dat in mijn achterhoofd kwam ik op online native.

on•line na•ti•ve (de; meervoud: online natives)
➵ Opgegroeid en meegegroeid met de technologie
➵ Kan zich nauwelijks herinneren hoe het was voordat er internet bestond
➵ Bekend met de opkomst van social media en de evaluatie hiervan
➵ De eerste generatie die de mogelijkheden ervaart van online op carrièreniveau
➵ Is ambitieus, nieuwsgierig en heeft oren naar een duurzamer bestaan[/blockquote]

Voor inspiratie ga je reizen

In Verona. Daar begon het allemaal. Als ik vastzit, ga ik reizen. En zo ook toen ik besefte dat mijn carrière geen kant op ging. Ik wist dat ik marketing het mooiste vak terwereld vind – iets wat onveranderlijk is. En ik wist dat ik de jaren dat ik stukjes tikte op het internet, flink koesterde. Bloggen is een onderdeel van mij: soms frequent, soms onder een andere naam, soms als opiniemaker, soms als gast(b)logger maar altijd echt, puur en dicht bij de overtuigingen waar ik mij mee bezig houdt in het dagelijks leven.
Terwijl ik met mijn beste vriendinnetje door Verona slenterde, vroeg ze me wat ik wilde doen met mijn leven. Ik knipperde twee, drie keer. Wat ik wil doen met mijn leven? Het klonk als een vraag die eigenlijk onmogelijk te beantwoorden is. Je studeert, gaat bij een groot bedrijf werken, trouwt en krijgt kinderen. Dát is toch hoe het leven eruitziet?

Ik voelde me zo opgesloten – dat zag zij ook. Maar ik had simpel weg geen ander idee van het leven dan dit! Ik besloot dat er meer reizen nodig waren. Dankzij een onderzoeksproject belandde ik in Zuid-Oost Azië. Door veel te spreken met de (intens eenzame) jongeren in deze landen en veel van hun cultuur op te doen, leerde ik meer over mijzelf en over wat mijn plaats in de maatschappij is. Zo merkte ik dat ik prima functioneer op weinig vastigheid. Ik leerde dat ik niets zo dankbaar vind als mij inzetten voor andere mensen. Ik leerde dat ik klantcontact het mooiste vind van werk omdat je dan eigenlijk gewoon 2 uur lang een geweldig gesprek hebt met mensen met een goed doordachte visie die de wereld móet horen. Ik leerde dat ik energie kreeg van met bevlogen mensen spreken en mensen met potentie bevlogen maken. Ik leerde dat ik wilde gaan ondernemen.

Groot, groter, grootst. Dat is hoe ik denk en ook hoe online native het leven kreeg. Eerst interim werken, daarna opdrachten werven, freelancers erbij zoeken, een kantoor huren en… Weer vreselijk ongelukkig zijn!

Frankrijk bracht mij terug naar mijn roots. Ik wil niet groot, ik wil niet groter en ik wil helemaal niets groots. Ik wil impact leveren op het niveau dat ertoe doet: bij jou. Ik wil impact leveren door mensen de ruimte en kansen te geven om te horen wat ik al jaren wilde horen: “Hé, het is oké. Ik voelde me ook een tijdje een dwaler.” En “Hé, het is oké. Ik wil ook meer uit het leven.” En vooral: “Hé, het is oké. Ik weet ook vaak niet wat ik doe en dat maakt me vaak vreselijk bang. Maar we doen dit allemaal een beetje samen dus I’ve got your back.”

Groot, groter, grootst maakte ruimte voor intiem, klein en krachtig. Voor geweldige onlineondernemers die elkaar de maan en de sterren gunnen. Voor een fijne plek waar er ruimte is voor eerlijk zeggen dat je het soms gewoon even niet meer weet.

onlinenative.nl biedt:
➵ Tips voor iedereen met een ambitieus hart
➵ Interesse in een plant based lifestyle
➵ Ruimte om jouw ervaringen te delen
➵ Het podium om anderen te inspireren[/blockquote]